Dagevis med vandring gjør noe med deg.

Det kan ta tid å koble fra hverdagen og bare hengi seg til vandringen. Mange som har erfaring med å gå langt forteller om sterke opplevelser, om tid og rom til å tenke, reflektere og bare være seg selv. Alene eller sammen med andre. Les mer om våre tips og turforslag for lengre turer langs Pilegrimsleden.

Hva er Pilegrimsleden?

Pilegrimsleden er et nettverk av til sammen ni leder med Nidarosdomen i Trondheim som mål. For 1000 år siden la pilegrimer fra hele Europa ut på den strevsomme reisen til Olav den helliges gravkirke. I dag er det å gå pilegrim godt tilrettelagt, med mange overnattingstilbud og muligheter til å gjøre ulike aktiviteter underveis.

Les mer om pilegrimsleden

Foto: Øystein Moe/Helmet

Den tredje dagen - en pilegrims erkjennelser

Vi har ulik motivasjon for å gå langt på tur, og alle har sin egen opplevelse. Les den sterke historien til Ingeborg Collin, om hennes pilegrimsvandring langs St. Olavsleden.
Les historien

Dette er St. Olavsleden

St. Olavsleden går gjennom Trøndelags vakre skoger og bølgende kulturlandskap til Nidarosdomen, Olav den helliges gravkirke og verdens nordligste gotiske katedral. Leden strekker seg fra Østersjøen til Atlanterhavet, gjennom Sverige til Norge.

Les mer om St. Olavsleden fra Selånger til Trondheim.

Foto: Øystein Moe/Helmet

Tur 1: Stiklestad – Trondheim (Indre led)

Dette er en 7 dagers vandring i historiske og frodige omgivelser. Turen en en av de mest brukte traseene, som også kvalifiserer til Olavsbrevet.
Se turforslag

Foto: Øystein Moe/Helmet

Tur 2. Stiklestad – Trondheim (Ytre led)

Den ytre leden fra Stiklestad til Trondheim er en kortere tur på 5 dager. Vandringen går «fra kloster til kloster», gjennom vakre fjordlandskap og kjente kulturminner.
Se turforslag

Tur 3. Levanger – Tautra (Ytre led)

Dette er en kortere vandring på 3-4 dager «fra hotell til hotell». Turen går i vakkert fjordlandskap, og du kan oppleve flere kulturminner på veien.
Se turforslag

Tur 4. Levanger – Stjørdal (Indre led)

Den indre leden er en kort vandring på 4 dager gjennom kulturlandskapet «via 6 kirker» nord i Trøndelag.
Se turforslag

Tur 5. Åre – Trondheim

Dette er en 13 dagers vandring fra Åre i Sverige, over grensen til Norge, forbi historiske Stiklestad og videre langs Trondheimsfjorden til Trondheim og Nidarosdomen. Ta toget til Åre stasjon og start turen derfra.

Flere turforslag?

Pilegrimsleden består av ni leder og mange turopplevelser.
Her gir vi deg oversikt over gode turforslag med ulik lengde.