I sommer blir det faste turer til unike Veøya!

Veøya - den hellige øya - som var en kaupang i Middelalderen og som hadde bosetning før Molde ble til, er en opplevelse av de sjeldne!

Foto: Audhild Mork

Båttransport til Veøya med opplevelser

Med sin spesielle historie er Veøya valgt ut, som ett av Møre og Romsdal og Trøndelag sine 10 nøkkelsteder i Kystpilegrimsleia - som er under oppbygging som en nasjonal pilegrimsled fra Egersund i sør til Nidaros i nord.

Veøya står i særstilling når det gjelder formidling av vikingehistorie og middelalderhistorie, da øya i middelalderen var den største kaupangen mellom Bjørgvin (Bergen) og Nidaros.

I tett samarbeid har Romsdalsmuseet, Kystpilegrimsleia, Molde kommune og den norske kirken i Molde, skreddersydd en opplevelsespakke med båttransport, som i løpet av en åtteukersperiode i sommer, skal gå torsdager og søndager fra Molde.

Billettene til Veøya kan kjøpes via Romsdalsmuseet

torsdager vil programmet være transport fra Molde til Veøya, en times middelalder- og vikingeopplevelse med guider i vikingedrakter fra Romsdalsmuseet, tilbud om en halv times pilegrimsgudstjeneste kombinert med historisk formidling om kirken og musikalsk opplevelse ved det gamle orgelet inne i kirken, samt tid til å oppleve naturen på Veøya og nyte medbrakt piknik, før transporten går tilbake. Det beregnes ca. 3 timer på selve Veøya, pluss tid til transport begge veier.

søndager vil tilbudet være middelalder- og vikingeopplevelser med guidene fra Romsdalsmuseet, tid til piknik og omvisning i Prestegården og kirken. Guidene følger båten utover, og opplevelsen starter og slutter ved kai i Molde.

Billetter blir mulig å kjøpe på Romsdalsmuseet.

Audhild Mork, leder for regionalt pilegrimssenter Smøla, på Veøya.
Foto: Audhild Mork