Pilegrimsleden | I sommer blir det faste turer til unike Veøya!

I sommer blir det faste turer til unike Veøya!

Veøya - den hellige øya - som var en kaupang i Middelalderen og som hadde bosetning før Molde ble til, er en opplevelse av de sjeldne!

Foto: Audhild Mork

Båttransport til Veøya med opplevelser

Med sin spesielle historie er Veøya valgt ut, som ett av Møre og Romsdal og Trøndelag sine 10 nøkkelsteder i Kystpilegrimsleia - som er under oppbygging som en nasjonal pilegrimsled fra Egersund i sør til Nidaros i nord.

Veøya står i særstilling når det gjelder formidling av vikingehistorie og middelalderhistorie, da øya i middelalderen var den største kaupangen mellom Bjørgvin (Bergen) og Nidaros.

I tett samarbeid har Romsdalsmuseet, Kystpilegrimsleia, Molde kommune og den norske kirken i Molde, skreddersydd en opplevelsespakke med båttransport, som i løpet av en åtteukersperiode i sommer, skal gå torsdager og søndager fra Molde.

Billettene til Veøya kan kjøpes via Romsdalsmuseet

torsdager vil programmet være transport fra Molde til Veøya, en times middelalder- og vikingeopplevelse med guider i vikingedrakter fra Romsdalsmuseet, tilbud om en halv times pilegrimsgudstjeneste kombinert med historisk formidling om kirken og musikalsk opplevelse ved det gamle orgelet inne i kirken, samt tid til å oppleve naturen på Veøya og nyte medbrakt piknik, før transporten går tilbake. Det beregnes ca. 3 timer på selve Veøya, pluss tid til transport begge veier.

søndager vil tilbudet være middelalder- og vikingeopplevelser med guidene fra Romsdalsmuseet, tid til piknik og omvisning i Prestegården og kirken. Guidene følger båten utover, og opplevelsen starter og slutter ved kai i Molde.

Billetter blir mulig å kjøpe på Romsdalsmuseet.

Audhild Mork, leder for regionalt pilegrimssenter Smøla, på Veøya.
Foto: Audhild Mork
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.