Pilegrimsseilas fra Bodø til Nidaros

Prosjektet Pilegrim i Nord tilbyr 4 plasser på en 9 dagers pilegrimsseilas fra Bodø til Nidaros i sommer. Vil du være med?

Pilegrim forbindes med vandring, med det å arbeide og svette for å nå et hellig mål. På pilegrimsseilasen vil deltakerne også måtte gjøre en innsats for å komme fram. Vi deler alle oppgaver ombord: styre båten, passe seilene, stelle båten, få båten i havn, matlaging, oppvask, innkjøp m.m.

Den som ikke er kjent med seiling vil få opplæring underveis og vinne erfaring med seiling og navigering. Det er en fordel at deltakerne er vant til å være på sjøen, men ellers kreves ingen forkunnskaper.

Vi starter i Bodø i Olavskapellet og besøker de gamle kirkestedene langs kysten mot Nidaros. Vi seiler den fantastiske Helgelandskysten med Hestmannen, Syvsøstrene, Torghatten og kanskje går vi opp på Rødøyløva. I det vi seiler inn i Trondheimsfjorden besøker vi den mektige borga på Austrått.

Til slutt kommer vi til Trondheim og går sammen med de andre pilegrimene til Olsokvake i vår storslåtte nasjonalkatedral Nidarosdomen.

Pilegrimsturen er en del av tilbudet om samseiling til Nidaros og vi regner med å seile sammen med andre båter langs kysten.

 

Programmet ser slik ut:

19.jul torsdag Bodø- Gildeskål,  20 nautiske mil (nm)

20.jul fredag Gildeskål-Rødøy, 36 nm

21.jul lørdag Rødøy-Lurøy-Dønnes, 34 nm

22.jul søndag Dønnes-Herøy, 26 nm

23.jul mandag Herøy-Alstahaug-Sømna, 48 nm

24.jul tirsdag Sømna-Vennsund-Leka, 34

25.jul onsdag Leka-Rørvik-Sør Gjeslingene, 40 nm

26.jul torsdag Gjeslingene-Stoksund, 50 nm

27.jul fredag Stoksund-Austeråt, 40 nm

28.jul lørdag Austeråt-Trondheim, 27 nm

29.jul Søndag Trondheim

 

Pris og påmelding:

Turen seiles med s/b Spleis. Også andre båter vil følges oss. Turen koster kr 7000 + mat, diesel og havneavgifter som deles mellom alle om bord (ca kr1200). Innkvartering i doble lugarer. En tar selv med seg sovepose/sengetøy.

Skipper/Reiseledelse:

Skipper og  reiseleder er pilegrimsprest Bernt Aanonsen. Han har lang seilerfaring fra tur og regatta og har vært seilinstruktør for Hovde Maritim i Henningsvær og Bodø Seilforening i flere år.

Han har vært  sjøforsvarsprest for Nord-Norge og sokneprest i Bodin og er godt kjent på kysten.

Påmelding og forespørsler sendes til Bernt Aanonsen på e-post: ba442@kirken.no eller tlf: 958 789 67