Pilegrimsleden Opplev Norsk natur, kulturarv og gjestfrihet.

Pilegrimsleden - Olavsveiene til Trondheim. Opplev norsk natur, kulturarv og gjestfrihet med en vandring fra Dovre til Trondheim over mektige Dovrefjell. CaminoWalks v/ Kari Børrud og VikingWalks v/ Sabine Farrar tar deg med på en opplevelsesrik vandring.

Kr 17995.-

Generell informasjon:

Ankomst:

Vi møtes i Oslo. Du er selv ansvarlig for å arrangere din reise til Oslo.

Mandag 16. juli, 2018 reiser gruppa vår med buss eller tog fra Oslo til Dovre/Dombås, hvor vi etter en kort vandring, vil tilbringe vår første natt på en gammel gard i Dovre. Vi starter vår vandring langs Pilegrimsleden neste morgen ved å vandre inn i de vakre Dovrefjellene.

Bagasjetransport

Bagasjen vår (en stor ryggsekk/bag pr person) vil hver dag bli fraktet til vårt neste oppholdssted. I løpet av de daglige vandringen, trenger du bare å ha med deg en dagstursekk med det nødvendigste.

Overnatting

Dette vil variere fra enkle, historiske pilegrimsovernattinger (for eks. gamle historiske gårder og gårder som er i drift i dag) til historiske overnattingssteder, campinghytter, samfunnshus, eller lignende. Overnattingsstedene er normalt små til medium av størrelse, og kan ikke sammenlignes med de store Pilegrimsovernattingene (Albergues) på Camino de Santiago. Du vil sannsynligvis dele rom med flere vandrere fra vår gruppe.De fleste rom har køyesenger. Overnattingsstedene har normalt 2 eller 3 bad/dusjer pr kjønn. Fordi mange pilegrimsovernattingssteder er historiske bygninger fra middelalderen og tidligere, kan trappene noen steder være trange og bratte.

Du må ha med deg sovepose og liggeunderlag. Laken og sengetøy følger normalt ikke med, men tilbys noen steder av overnattingsstedet, men dette er ikke inkludert i prisen. En gang i blant sover vi på madrasser eller liggeunderlag.

Nær Trondheim vil vi overnatte på et historisk og sjarmerende hotell, hvor kvinnene muligens må dele dobbeltseng. På det tidspunkt er vi så godt kjent med hverandre at vi føler det komfortabelt å gjøre det på denne måten. Vi, Kari og sabine, har bodd der ved flere anledninger med vandringsgrupper og det har alltid godt fint.

Måltider

På overnattingsstedene vil vi bli servert frokost, og de fleste steder, middag. Til lunsj, lager vi matpakker ved frokosten.  Vertskapet vårt tilbyr regionale og tradisjonelle måltider til middag. Både kaffe og te er tilgjengelig ved frokosten og vanligvis etter middag. Andre drikkevarer er ikke inkludert i prisen. Vårt første måltid sammen blir middag mandag 16. juli, 2018. På denne travle dageen er ikke frokost og lunsj inkludert. På tirsdag 31. juli, vil vårt siste måltid som er inkludert være frokosten.

Middag er ikke inkludert i Oppdal og Trondheim. Vi vil spise på nærliggende restauranter.

Siste dag

Vår vandring avsluttes tirsdag morgen 31. juli, 2018, etter frokost og Pilegrimsmarkeringen i Nidarosdomen. Du er selv ansvarlig for å arrangere din reise fra Trondheim til ditt hjemsted.

Annen relevant informasjon

Reiseforsikring

Norge er et veldig dyrt land, og medisinske tjenester ikke noe unntak. Vi anbefaler sterkt at du tegner reiseforsikring som inkluderer helseforskirikng og avbestillingsforsikring. Ellers vil du kunne bli ansvarlig for eventuelle medisinske eller reisrerelaterte utgifter.

Deltagere

Det maksimale antall deltagere i vår gruppe er 13 deltagere, pluss Sabine, Kari og en sjåfør/kokk. Vår gruppe består normalt av internasjonale deltagere fra Tyskland, Norge, England, USA, Sveits, Finland og USA. Til sammen snakker Sabine og jeg flytende engelsk, tysk, norsk og svensk (forstår dansk).

Vandring

Vi går vanligvis med en gjennomsnittsfart på 3,5 km/time (varierer med terrenget). Vi går ca 6-8 timer pr dag, inkludert korte pauser og en lengre lunsjpause.

Inkludert i prisen (NOK 17.995,-)

Vandreledelse av Sabine og Kari
Daglig bagasjetransport (en stor ryggsekk/person) mellom overnattingsstedene
En av oss vil møte gruppen i Oslo før avreise og være med til startstedet for vandringen på Dovre
Togbillett fra Oslo til Dovre/Dombås
Overnatting arrangert av oss fra Dovre til Trondheim
Frokost, matpakke og middag på overnattingsstedene (unntatt i Oppdal og Trondheim)
Pilgrimspass
Olavsbrevet ved ankomst til Trondheim. Dette er et spesielt diplom som viser at du har gått minimum de 100 siste km av Pilegrimsleden til Trondheim

Ikke inkludert i prisen:

Reise til Oslo og eventuell overnatting i Oslo
Returreise fra Trondheim til hjemstedet eller til annetn destinasjon
Frokost og lunsj mandag 16. juli 2018
Middag i Oppdal og Trondheim
Alle måltider etter frokost tirsdag 31. juli
All drikke utover de som tilbys av vertskapet ved måltidene

Bilder fra vår vandring i 2017 er lagt ut på CaminoWalks' og Viking Walks'  Facebook og Instagram sider.

Ytterligere informasjon og registrering

Påmelding: http://www.caminowalks.com/index.php/no/pamelding

Du vil få ytterligere detaljert informasjon fra oss etter registrering, og senere flere uker før start av vandringen.

Spørsmål kontakt Kari Børrud på  kari@caminowalks.com

275 km 15 dager 16 juli
Rennebu kirke

Rennebu kirke

Telefon:+47 900 89 174
Adresse:Voll, 7393 Rennebu
Åpent:26. juni - 20. aug. 2017. Ma. - lø. 09-16, sø. 10-17.
Les mer
Husaby

Husaby

Adresse:Husaby, 7357 Skaun
Åpningstider:Året rundt
Les mer