Otta - Oppdal

Gå på en kulinarisk vandring over det ville og vakre Dovrefjell. Nyt moskuskjøtt, fjellbær og urter fra lokalt gårdsbruk.

  • Foto: Hans Jakob Dahl

Fra tettstedet Otta går ferden opp mot Dovre og det ville Dovrefjell gjennom Rosten med tett skog før leden går inn i Dovrebygda med små gårder i åssidene. Fra Dovre stiger du bratt opp forbi Budsjord, middelaldergården som også i dag huser pilegrimer.

Opp Hardbakken, den bærer navnet med rette, så er leden på Dovrefjell. Her ser man vidt og bredt. Vesle Hjerkinn, Moskus og Eysteinkirken er attraksjoner som finnes langs leden over Dovrefjell, i tillegg til rester etter utallige fangstgroper fra den gangen det var en prøvelse å vandre i fjellet.

Etter Dovrefjellplatået dukker Kongsvoll opp, en gammel ærverdig skysstasjon som byr på kulinariske opplevelser som moskus, fjell-bær og urter. Pilegrimsleden følger deretter vårstigen, en gammel ferdselsvei brukt av folk og fe i uminnelige tider. Leden tar av fra Vårstigen og stiger opp til vel 1300 moh før den går ned mot Oppdal. På denne siste biten er seterstulen Ryphusan ett minneverdig sted. Et enkelt og "pilegrimaktig" overnattingssted.

 

Anbefalt turperiode

  • Juni, juli, august, (september)

Informasjon

Været i fjellet kan enkelte ganger være hardt også om sommeren, så husk riktige klær og proviant.

143 km 7 dager
Ryphusan

Ryphusan

Adresse:Forbregdsetra Vinstradalen, 7340 Oppdal
Pris:200 kr per person (utgifter til mat kommer i tillegg)
Åpent:01.06-01.10
Les mer