HAMAR - LILLEHAMMER MED QIGONG OG MINDFULNESS

Nyt noen dager med pilegrimsvandring i rolig landskap og variert terreng.

Kr 4 700,-

Vandringen er en indre reise, med fokus på stillhet, qigong og mindfulness. Turguide er mangeårig vandrefører og qigong-instruktør Anne Winther Tollnes.

Dag 1. Hamar – Brumunddal – Kvarstad Gård. 17 kilometer

Vandringen starter fra Hamar stasjon torsdag morgen, og går på Pilegrimsleden langs Mjøsa forbi Pilegrimssenter Hamar og gjennom museumsparken til Domkirkeodden og videre langs Jessnes retning Brumunddal. Vi går både på grusvei og asfalt og ved Nordre Jevanol følger vi en typisk hulveg fra middelalderen. Fra Brumunddal sentrum får vi transport til Kvarstad Gård, hvor vi blir tatt godt imot og får servert middag i hovedbygningen.

Dag 2. Brumunddal – Vea planteskole. 20 kilometer

Fra Brumunddal sentrum fortsetter vandringen oppover mot Veldre kirke, hvor det er flott utsikt over Mjøsa og regionen. Fra Veldre kirke går veien videre på idylliske Prestvegen mellom Veldre og Ringsaker kirker. Her passerer du Norges eldste furu – Tokstadfurua og Prøysenstua; barndomshjemmet til Alf Prøysen. Neste stopp er Ringsaker kirke, som er en middelalderkirke. Steinkirken nede ved Mjøsa er viet til Olav den Hellige. Fra Ringsaker kirke er det snart fint utsyn mot det gamle Mjøskastellet. Leden følger stier og gamle veifar langs Mjøskanten retning Moelv sentrum. Like nord for Moelv ligger Ringsakers svar på Stonehenge, den gåtefulle Tolvsteinringen, som består av 12 bautasteiner plassert i en sirkel. Herfra er det kort vei til Vea planteskole, hvor vi skal overnatte .

Dag 3. Vea – Johannesgården. 20 kilometer

Vi fortsetter oppover Brøttumsbakkene. Fra Kløvstadhøgda naturreservat er det storslått utsikt utover Mjøsa og omland. Etter Brøttum, følger en kultursti til Johannesgården  Johannesgården tilbyr hyggelig overnatting i fredfulle omgivelser og stedet har også to kapeller til bruk for meditasjon eller bønn. Den trivelige vertinnen Karen Graaten møter oss og lager middag og frokost.

Dag 4. Johannesgården – Lillehammer. 12 kilometer

På siste etappen mot Lillehammer går vi nedover til Mjøsa igjen, og passerer Olavskilden på Brøttum. Et sagn sier at det var Olav den Helliges hest som oppdaget denne kilden. Nå er vi inne på den siste strekningen mot Lillehammer som er reisens mål.

Pris kr 4 700,- per person som inkluderer:

  • Qigong og Mindfulness
  • Middag, overnatting, frokost og matpakke på Kvarstad Gård
  • Middag, overnatting, frokost og matpakke på Vea Planteskole
  • Middag, overnatting, frokost og matpakke på Johannesgaarden
  • Bagasjetransport

For påmelding/program, kontakt Anne på e-post: post@levnaa.no eller mobil  450 01 727. www.levnaa.no  

 

69 km 3 dager 1. - 4. august
Tolvsteinsringen

Tolvsteinsringen

Adresse:Storgata,
2390 Moelv
Avstand:Ved leden
Les mer
Olavskilden i Brøttum

Olavskilden i Brøttum

Adresse:Nordre Kongsveg 909
2372 Brøttum
Avstand:Ved leden
Les mer