Årets Langvandring fra Oslo til Trondheim arrangeres for niende gang og starter i Oslo 17 juni.

Årets Langvandring fra Oslo til Trondheim arrangeres for niende gang og starter i Oslo 17 juni. Vandringen avsluttes under Olavsfestdagene i Trondheim 29. juli. Gjennom variert landskap og kulturstopp får deltakerene et innblikk i et rikt historisk- og kulturelt liv. Her vil det bli tid til refleksjon og ettertanke.

33100 NOK

LANGVANDRINGEN 2018 - REFLEKSJON, KULTUR OG NATUR.

De regionale pilegrimssentrene langs St Olavsveien - Pilegrimsleden fra Oslo til Trondheim arrangerer for niende gang langvandring fra Oslo til Trondheim. 

Vandringen starter  i ruinene av Hallvardskatedralen  i gamlebyen i Oslo den 17. juni og avsluttes i Trondheim 29. juli. Omlag 40 dagers vandring på pilegrimsleden fordelt på 5 etapper i variert norsk natur.  Du kan velge om du ønsker å gå hele veien eller om du vil velge ut en eller flere etapper. Vi tilbyr et opplegg med overnatting og måltider, vandringsleder og bagasjetransport – alt inkludert.

Noen er kjent på deler eller hele strekningen for andre er den ukjent. Vi garanterer en helt ny opplevelse både for kjente og ukjente. Det å gå gir oss noe helt annet enn hva vi får og ser fra et bil- eller togvindu. 

Hvorfor gå pilegrimsleden og hvem er en pilegrim i dag? Her er det ulike svar. Noen vil si at alle som går pilegrimsleden er pilegrimer. Andre sier det er et menneske som gjennom et oppbrudd legger ut på en vandring mot et hellig mål. Vi vet ikke hva du bryter opp i fra eller hva du har som mål for din vandring, men uansett, på vandringen sommeren 2018 er du en medvandrer, en pilegrim blant andre pilegrimer. Sammen skal vi gå et stykke av veien mot Nidaros. Vårt håp er at denne vandringen skal bli en avkobling fra ditt daglige liv og samtidig også en tilkobling til noe dypere i deg selv og i vår tilværelse. Gjennom vandringen ønsker vi å skape møter. Møter med deg selv. Møter med dine medvandrere. Møter med tidebønn og gudstjenesteliv. Møter med natur og kultur. Møter som gir oss mulighet til å dele, ikke bare tanker og synspunkter, ikke alene opplevelser og innskytelser, men mulighet til å dele liv. Du er fri til å være deg selv og til å sette dine egne grenser. Fri til å åpne opp eller lukke igjen. Vi møtes i respekt for hverandre og i respekt for de grensene vi setter. 

Vandringen kan også beskrives slik: Først som en ytre vandring. Det handler om min kropp, mine føtter, mine sanser, om naturen omkring meg og fellesskapet med mine medvandrere. Deretter som en historisk vandring. Vi går i fotsporene til mennesker som i tusentall opp gjennom historien har søkt hjelp i kraften ved Olavs grav. Vi søker inn i pilegrimshistorien og pilegrimstradisjonene langs veien. Vi møter kulturminner fra ulike tider. I tillegg til disse to kan en pilegrimsvandring beskrives som en indre vandring. En vandring som handler om meg og mitt liv. Min livshistorie og alt som har formet meg og gjort meg til den jeg er. Livet her og nå. Mine veivalg for livet framover og mine mål i livet. Er dette noe du ønsker å være med på, så gå pilegrimsleden til sommeren.

 

Litt praktisk informasjon. 

Dersom du er påmeldt, men ikke har mulighet til å delta så er følgende opplysninger viktige:

a) Får vi melding om at turen ikke kan gjennomføres minst 14 dager før din vandringsstart, vil vi refundere innbetalt beløp.

b) Ved avmelding før avreise, mindre enn 14 dager før, tar vi kroner 1000,- i gebyr, øvrig innbetalt beløp refunderes.

 c) Ved avmelding reisedag eller senere – ingen refusjon.

 d) Vi refunderer ikke innbetalt deltakeravgift ved avbrudd underveis.

Derfor må alle som deltar ha egen reiseforsikring som dekker  kostnader ved uforutsette avbrudd på turen.

 

Overnatting:  Standard på overnattingsstedene vil varier fra hotell til enkle herberger og sovesaler. En kan ikke påregne enkeltrom og en stor del av overnattingsstedene har dobbelt eller flersengsrom. Sengetøy er heller ikke normen så sovepose må medbringes. Noen steder er det helt enkelt slik at liggeunderlag tas med av den enkelte.

Leden/veien: Underlaget varierer fra skogstier til asfalterte veier så ta med gode sko. Disse bør være av god passform og inngått på forhånd. Vi gjør også oppmerksom på at vandring over flere dager med opptil 30 km på enkelte dagsetapper kan være krevende. Det anbefales derfor at deltakerne forbereder seg og går daglige turer, gjerne et   par timer.

Måltider: Vi får servert middag og frokost de fleste steder. Lunchpakke smøres som oftest under frokosten. Enkelte steder er deltagerne med å lager mat og noen steder får vi lunsj. Dette vil lederne informere om under kvelsdsamlingene.

Dagsprogrammet vil variere noe fra dag til dag, men i hovedtrekk vil vi prøve å holde denne rammen:

                                   07.00  Opp
                                   08.00  Frokost
                                   09.00  Start vandring. Morgenbønn.
                                   17-19 Middagstid - vil variere noe.
                                   21.00  Møte for vandrerne
                                   23.00  Ro

Dagsetapper:  Vandringen vil foregå i rolig tempo. De fleste dagene går vi 7-8 timer. Tidsberegningen er gjort ved å regne en marsjfart på 3,5 km pr. time og legge til 1 time for pauser.

Etapper:                    1: Oslo – Hamar over Granavollen.            17. – 25. juni

                                   2: Hamar – Ringebu.                                 26. juni – 4. juli

                                   3: Ringebu – Dovre.                                    5. – 11. juli

                                   4: Dovre – Oppdal.                                    12. – 19. juli

                                   5: Oppdal – Trondheim.                             20. – 29. juli

 

Velkommen som deltaker på Langvandringen 2018 - en vandring i refleksjon, natur og kultur

Med vennlig hilsen

Roger Jensen - Pilegrimssenter Oslo, Jane Dahl Sogn - Pilegrimssenter Granavollen, Tone Stræte – Pilegrimssenter Hamar, Per Gunnar Hagelien – Pilegrimssenter Dale-Gudbrand, Hans-Jacob Dahl - Pilegrimssenter Dovrefjell

 

For informasjon og påmelding ta kontakt med

Pilegrimssenter Hamar

E-post: hamar@pilegrim.info

tlf: +47 474 78 266

650 km 42 dager 17.6 - 29.7
Domkirkeodden

Domkirkeodden

Adresse:Strandvegen 100
Avstand:Ved leden
Les mer