Åkre-Skårsåsetra

Våg en utfordrende vandring på grus og lyng - fra den historiske Pilegrimssteinen i Rendalen, gjennom kulturlandskap og rett opp på fjellet til urørt natur i Østerdalsleden.

  • Foto: Aslaug S Haugen

Turen begynner med en rolig vandring langs grusveier forbi Pilegrimssteinen ved Fagertun skole på Åkre. Du følger Moraveien, den gamle kongeveien, videre til Otnes med butikk og Ytre Rendal kirke. Her er det muligheter for overnatting og matlaging i Ungdommens hus like ved kirken. Ikke glem soveposen din.

På den andre dagen vandrer du langs Renaelva til Øvre Rendal. Her frister et besøk i Bull-museet. Øvre Rendal byr på en kirke og butikker. Mulighet for overnatting har du i Smedberget pilegrimstun.

Den siste dagen stiger du opp på Fonnåsfjellet. Der venter deg flott fjellterreng med vakker utsikt tilbake mot bygda, mot Norges eldste naturpark Rondane i vest og Sølen i øst. For tiden er det ingen overnattingsmuligheter. Ta med deg telt hvis du ønsker å overnatte i skogskanten.

Fra Skårsåsetra er det setervei til grusvei som kan følges ned til Rv 30, der det går buss nordover til Tynset st og sørover til Koppang st på Rørosbanen. 

 

Anbefalt turperiode

  • Juni, juli, august

 

Dag Strekning Km Overnatting
1

Åkrestrømmen-Otnes

9

Ungdommens hus Rendal

2

Otnes-Øvre Rendal

18

Smedberget pilegrimstun

3

Øvre Rendalen-Skårsåsetra

18  
45 km 3 dager