Sygard Grytting - middelalderloft

Overnatt på pilegrimsloft fra 1300-tallet på denne flotte storgården

Nett:http://www.grytting.com
E-post:post@grytting.com
Telefon:+47 913 06 750
Pris:300 kr per pers (pilegrimsloftet)
Åpent:1. juli - 15. august (ellers etter avtale)
Avstand:Ved leden
Merk:Herberge/hotell. Dusj/WC. Ha med sovepose. Frokost kr 100. Treretters middag kr 450. Suppe kr 100. Laken og to håndklær kr 125.

Sygard Grytting er en gammel storgård som i dag drives som småhotell. Kolgroper, rike gravfunn fra 300–tallet og mange gravhauger fra vikingtida vitner om tidlig bosetting og mektige slekter i dette området. Dagens eier Stig Grytting er 16 generasjons eier av gården med start i 1534. Sannsynligvis har gården tilhørt samme slekt enda lenger, og så langt tilbake som til 1300-tallet.  

Foruten hotelldriften har gården et middelalderloft som blir benyttet som herberge for pilegrimer på vei nordover mot Nidaros, i dag så vel som i senmiddelalderen (ca. 1300 til 1500). Loftet er fredet og stammer fra 1300, med ombygging fra 1780. Loftet har 20 sengeplasser og er innredet slik det alltid har vært. Gjestene bruker egen sovepose eller lakenpose sammen med herbergets saueskinnfeller. Loftet har bad med dusj/wc.

Frokost og middag, eller "mårråverd" og "nattverd", serveres i gildestugu. Til middag kan du kan enten nyte stedets treretters middag eller bestille pilegrimssuppe. Det er lurt å bestille på forhånd.

En nyrestaurert bygning, "Fantstugu", fungerer som hjelpebygning til middelalderherberge. Her er  det selvstellskjøkken, losji for inntil 5 personer vår og høst når det er kaldt og ellers ved lukkede arrangement. Har også badstue/tørkerom, dusj/wc, ekstra dusj.

Utenom hovedsesongen er det lurt å ringe før ankomst, slik at det er folk til å ta i mot.

Dette overnattingsstedet er akkreditert og anbefalt av Nasjonalt Pilegrimssenter. Det har møtt samme krav og holder samme standard som overnattingsstedene langs Camino de Santiago og Via Francigena.

0