Sundvolden Hotell

Sundvolden Hotel ligger idyllisk til midt mellom Steinsfjorden og Tyrifjorden med Krokskogen og Kongens utsikt i ryggen.

Nett:http://www.sundvolden.no
E-post:sundvolden@sundvolden.no
Telefon:+47 321 62 100
Adresse:Dronningveien 2, 3531 Krokkleiva
Pris:16/6-18/8: 795 kr enkeltrom / 920-1020 dobbeltrom. Ellers i året: 860-1395 enkelrom.
Åpent:Hele året
Avstand:Ved leden
Merk:Hotell. Frokost inkludert. Gyldig valuta: NOK / EUR. Pilegrimspass påkrevet for å få disse prisene.

Sundvolden Hotel er blant landets eldste hotell og ble etablert i 1648. Det ligger ved foten av Krokskogen og har strandlinje mot Steinsfjorden. De har eget treningssenter, spa og massasje og sykkel- og kanoutleie. Familiehotellet har 520 senger fordelt på 272 rom og er omgitt av en vernet park med høye løvtrær og et yrende fugleliv.

Her får du god og hjemmelaget mat. Kjøkkensjefen finner gode smaker ute i urtehagen, slakteren behandler kjøttet på beste måte, mens bakeren sørger for ferske brødvarer til alle måltider.

Til den nye kongeveien kom i 1805 var Sundvolden et enkelt herberge, men fra 1848 gjorde den britisk-norske forretningsmannen Thomas Bennet stedet til sin tids mest populære reisemål. Snart kom både konger, keisere og andre fyrstelige personer til Sundvolden.

Dette overnattingsstedet er akkreditert og anbefalt av Nasjonalt Pilegrimssenter. Det har møtt samme krav og holder samme standard som overnattingsstedene langs Camino de Santiago og Via Francigena.

Foto: Norsk Kulturarv

0