Stiklestad nasjonale kultursenter / Stiklestad hotel

Alle pilegrimer ønskes velkommen til Stiklestad enten man ferdes til fots, på sykkel, hest eller i bil/buss. Vi selger pilegrimspass og har pilegrimspriser på overnatting på Stiklestad hotell.

Telefon:+47 74044200
Epost:stiklestad@snk.no
Nett:http://www.stiklestad.no
Åpningstider:Hele døgnet og hele året
Priser:Hotellet:
Overnatting pr person i inntil 4-mannsrom: 550,- (pilegrimspris, inkl frokost)
Enerom 850,- inkl frokost.
Dobbeltrom 1150,- inkl frokost

Langhuset på Stiklastadir (toalett og dusj, ikke kok
Annet:Bagasjetransport 50,- pr person/strekning. Må bestilles 3 dager i forveien.

Pilegrimsstedet Stiklestad er både er viktig stoppested på St. Olavsleden og et godt utgangspunkt for vandring de 130 km mot Nidarosdomen og Trondheim.

I hotellet finner du Restaurant Skalden som tilbyr en variert meny.

Helgenkongen Olav Haraldsson falt her i slaget 29. juli 1030 og ble helligjort året etter. Som en konsekvens av denne hendelsen, fikk man en betydelig pilegrimstrafikk i middelalderen, først og fremst til hans gravsted i Nidaros/Trondheim, men også til hans dødssted på Stiklestad.

Stiklestad Hotell har restaurant med stor brasseriemeny og dagens middag. Alle rettigheter.

Det er anledning til å kjøpe medsmurt lunsjpakke til kr. 75,-.

Vi selger pilegrimspass for kr. 50,-
Pilegrimspass må forvises ved innsjekk.

Transport av bagasje kan bestilles på forhånd (minimum 3 dager før ankomst). Kr. 50,- pr. person pr. strekning.

Alle pilegrimer ønskes velkommen til Stiklestad enten man ferdes til fots, på sykkel, hest eller i bil/buss.

Pilegrimsovernatting:

Stiklestad Hotell. Overnatting i flersengsrom (inntil 4 personer) kr. 550,- pr. seng inkl. frokost. Ønsker du å bo alene på rommet koster dette kr. 850,- inkl. frokost. For par kan vi tilby dobbeltrom til kr. 1150,- inkl. frokost. Toalett/dusj på rom.

Langhuset på Stiklastadir. Langhuset har en boligdel der det er anledning for grupper over 10 personer, til å overnatte på vikingers vis. Overnatting i langhuset koster kr. 350 inkl. frokost i hotellet. Det er ikke anledning til å lage sin egen mat her. Det finnes toalett- og dusjfasiliteter i byggets kjeller. Sovepose må medbringes da huset ikke har egne sengeklær. Evt. tillegg for sengeklær kr. 150,-.

Gjesteloftet på Stiklastadir. Gjesteloftet er en kopi av en middelalderbygning på 1200- tallet, som var et lagerhus og overnattingssted for gjester. Overnatting i Gjesteloftet på Stiklastadir koster kr. 225,-. Det finnes toalett- og dusjfasiliteter, og det er et lite tekjøkken for tørrmat. Frokost kan kjøpes i tillegg for kr 125,- (serveres på hotellet). Sovepose må medbringes da huset ikke har egne sengeklær. Evt. tillegg for sengeklær kr. 150,-.

0