Husmannsplassen Skomakerbakken

Trivelig husmannsplass i skogen på Tangen

E-post:frank.ostby@gmail.com
Telefon:+ 47 959 80 968
Adresse:Ekebergveien 791, 2337 Tangen
Pris:150 kr. per seng. 50 kr for telt.
Åpent:Mai - September
Avstand:100 meter fra leden
Merk:Ubetjent herberge. 2 hytter med 4 rom fordelt på 13 sengeplasser. Ta med sovepose. Enkelt kjøkken med propan. Felles stue. Selvhushold. Utedo og utvendig vannpost. Telting mulig.

Skomakerbakken var en gang husmannsplass under Østby gård. Stedet har ikke innlagt vann og strøm og det er enkle fasiliteter, som i tidligere tider.

I selve Husmannsstua er det 3 soverom, henholdsvis med dobbeltseng (for evt. par), familieseng og enkeltsenger. I tillegg er det kjøkkenkrok med kjøkkenutstyr, propanovn og en felles stue. Ute er det tilrettelagt for kroppsvask (ikke dusj) i et utendørs, enkelt ”baderom” med dusjforheng. Du kan varme vann på propanovnen.

I hytta, som kalles Berget, er det 3 køyesenger i flersengsrom. Gjestene deler kjøkken og andre fasiliteter med Husmannsstua. Vertskapet på Østby gård sørger for at det er tilgang til ved, propan og vann for de som overnatter. Ta kontakt med dem dersom det er noen spørsmål.

Totalt er det 13 senger.

På tunet er det også en grillhytte med bålplass, der det er deilig å slappe av etter en god dags vandring. Her kan du hvile mens du kjenner nærheten til naturen, skogen og dyrelivet. Hva med å sitte utendørs i solnedgangen og speide etter elg og rådyr? Det går dyretråkk i skogen rett ved husene.

Merk: Mat/proviant kan kjøpes på Spar på Tangen, 4 km før Skomakerbakken.

Hund er tillatt, og det er hundegård.

*Dette overnattingsstedet er godkjent og anbefalt av Regionalt Pilegrimssenter Hamar.

 

Nærmeste pilegrimssenter er pilegrimssenter Hamar

Kontaktinfo:

tlf: +47 474 78 266 / E-post: hamar@pilegrim.info

0