Gildesvollen Pilegrimsherberge

Gildesvollen ligger rett ved Ringebu Stavkirke. Her finner du hvile, ro og stillhet i historiske omgivelser

E-post:tretrad@start.no
Telefon:+47 612 80 030 / +47 959 50 499
Adresse:Gråvåbakken 85, 2630 Ringebu
Pris:Fra 250 kr pr. pers.
Åpent:Mai - september
Avstand:Nær leden
Merk:Ubetjent herberge / hytte. Delt dusj / wc. Selvhushold. Middag. Frokost. Ha med lakenpose og håndkle, kan leies for 100 kr. Butikk i Ringebu, 2,5 km
Web side:http://www.gildesvollen.com

Gildesvollen er fredet og ligger rett nedenfor Ringebu Stavkirke. Stedet var et hedensk samlingssted og seremonielt kultsted i førkristen tid. Tingsted i middelalderen. Hjelpekirkegård på1800-tallet, konfirmantsal og grendeskole/barnehage på 1900-tallet. 

I dag eies tunet av det norsk-nederlandske vertskapet Tom Skånsar Borgersen og Janke Meijer.  De er opptatt av småskala virksomhet, bærekraftig forbruk og tradisjoner: om vinteren lager de treskjæring på sitt verksted Tre & Tradisjon, om sommeren prioriteres tiden på bikubene som gir fantastisk honning og på arbeid i den store (kjøkken)hagen der det blomstrer og gror etter økologiske prinsipper. Mens Tom er en del borte på fugleregistreringer i fjellet, kan Janke være borte på budeiejobb. For pilegrimer er det uansett alltid mulig å overnatte på Gildesvollen.

Merk: Tidvis ubetjent herberge. Delt dusj/wc.  Delt sengerom/sovesal. Ha med sovepose/lakenpose. Butikk i Ringebu, 2,5 km. men du får kjøpt mat og drikke på stedet også.

Gildesvollen har ca 8 plasser. Kokemuligheter og selvbetjening. Godt utvalg av mat og drikke. Større grupper (opptil 20 personer) etter egen avtale og med matservering (i Prestegården like ved).

Dette overnattingsstedet er akkreditert og anbefalt av Nasjonalt Pilegrimssenter. Det har møtt samme krav og holder samme standard som overnattingsstedene langs Camino de Santiago og Via Francigena.

0