En pilegrimsvandring på S:t Olavsleden
Stiklestad - Trondheim

27 juni – 3.juli 2015. Å vandre langs S:t Olavsleden gjennom Sverige og Norge er en av de vakreste pilegrimsopplevelser som Europa har å tilby. I tillegg til storslått natur vil du møte spor av en tusenårig historie og få en sjanse til å oppleve hvile, refleksjon og fred i sinnet. I sju dager tar du del i et fellesskap som tilbyr frihet, enkelhet og vennskap. Påmelding: sofie@aktivut.se

Program:

Dag 1: Stiklestad - Munkeby 20 km.
Når du ankommer den vakre bygden Stikelstad kan du  sjekke inn og få ditt vandring pass før din vandringen på S:t Olavsleden begynner. Vi starter kl 10.00 fra Stiklestad kirke. Dagens etappe er går gjennom kulturlandskap med bygder, tettsteder og gårder. Du går i ditt eget tempo og selv uerfarne turgåere kan føle seg trygge og komfortable. Om ettermiddagen kommer du til Munkeby herberge. Like i nærheten vil du finne den gamle klosteretruinen fra år 1180. Du vil få muligheten til å prøve lokalt brygget øl og ost laget av munkene i Cistercienserklosteret i nærheten.
Middag, dusj og enkel overnatting på Munkeby herberge.

Dag 2: Munkeby - Markabygd 20km
Frokost serveres i herbergets restaurant og du lager din egen lunsjpakke før du starter andre eetappe. Turen er lett, men lang, delvis på grusveier og fra innsjøen Tomtvatnet følger vi små stier mellom gamle setre. I dag passerer vi historiske steder som Tomtvasslia med panoramautsikt over Frolfjellene. Stien går gjennom Vinkjerran før vi ender opp ved kirkestua i Markabygd, der vi overnatter på madrasser i forsamlingssalen.
Middag, dusj og enkel overnatting på Markabygda kirkestue

Dag 3: Markabygd - Borås gård, 20km
Etter nattens hvile og en deilig frokost fortsetter vi vår reise. I dag tar oss gjennom det som på norsk kalles "marka". Vi vandrer på grusvei gjennom skog og myrlandskap forbi innsjøen Ausetvatnet. Vi spiser matpakken vår når det passer oss og om ettermiddagen når vi Borås gård, drevet av Solfrid og hennes familie. Her serveres middag og nyter enda en hyggelig kveld i selskap med nye og gamle venner.

Dag 4: Borås gård - Ersgard, 24 km
Dagens etappe går langs en vakker sti ned til Stjørdal. På veien går vi forbi Værnes kirke som er et av de aller eldste byggene i Norge som fortsatt er i bruk. Den ble påbegynt i 1100.  Stjørdal er et større tettsted der de har all slags butikker og tjenestetilbud. Målet for dagen er Ersgard et herberge som er etablert i hus fra 1700-tallet. Her finnes også en interiørbutikk og muligheter til å ta en svømmetur i Stjørdalselva. Ersgard har en lang historie som du blir fortalt til middag før det er på tide å gå i dvale i komfortable senger på loftet i den hyggelige trønderlåna.

Dag 5: Ersgard – Folden gård, 21km
Vi tar farvel med stemningen på Ersgard med god frokost i magen og dagstursekken pakket. Vandringen går mot Gjevingåsen og Hell, ett område med flere av jettegryter og eldgamle helleristninger. Pilegrimsleden passerer sør for tettstedet Hommelvik og siden mot Brennberga og Nygårdsvollen – husmannsplassen der Johan Nygårdsvoll (norsk statsminister under 2.verdenskrig) ble født. Du kommer til å høre elven Homla bruse langs vegen og dere passerer ett mektig foss. Folden gård er en liten gård som ligger helt på Pilegrimsleden, dusj, middag og seng venter trøtte pilgrimer.

Dag 6: Folden gård – Vikhammer 16 km
Dagens vandring er ikke så lang og går gjennom et vakkert skogsområde. Vi følger en sti
fra den historiske plassen Bakken til Haset. I løpet av dagen passerer vi ett bygdemuseum med husmannsplassen Fjølstadtrøa. Like utenfor tettstedet Vikhammer når vi vår siste leir og får nyte  middag før det er på tide med hvile.

Dag 7: Vikhammer – Trondheim Nidaros, 18 km
Den siste dagen på vår pilgrimsvandring byr først på en fin sti langs fjorden og siden byvandring i Trondheim. En by med 175 000 innbygger, noe som gjør den til Norges tredje største by. Vid Saksvikskorsen stopper vi og får vårt første glimt av Nidarosdomen. Nå gjenstår bare noen få kilometer før vi når målet, katedralen der Olav den hellige bler begravet. Her får vi alle mulighter til å oppleve Nordens store pilegrimsmål før vi avslutter vår pilgrimsvandring og tar farvel.

Les mer om leden og flere severdigheter på www.stolavsleden.com  og borsyren ”S:t Olavsleden - Finn din väg och dig själv”.

Praktisk informasjon:
Gruppen kommer til å ha bagasjetransport som kjører din tyngre bagasje  mellom herbergene. Det innebærer at du berer en ryggsekk med det du behøver for dagen (matpakke, termos, vannflaske, ekstra klær).
Din guide kommer att veilede gruppen langs hele vandringen og vandra sammen med gruppen.

Inkludert:
• Enkel overnatting,
• middag dag 1, frokost, lunchpakke og middag dag 2-6, frokost og middag dag 7.
• bagasjetransport och guide.

Pakkeliste:
o Sovepose og  håndduk (man kan få oppredd seng på enkelte herberger)
o Termos og/eller vannflaske (til lunchpakken)
o Ryggsekk
o Regnklær
o Vandringsklær
o Personlig utrustning (klær for kvelder, kamera, toalettsaker)
o Vi anbefaler vanntette vandringssko.
o Vi anbefaler at du kontrollerer din forsikring før avreise.
o Noe førstehjelpsutsyr (plaster, gnagsårplaster etc.)

Price: 7650 NOK,
faktura sendes ved påmelding
.
For att kunne gjennomføre turen trenger vi minimum 8 deltakere. Dersom det blir under 8, kontakter vi deg for å høre om vi kan justere dato. Om det  ikke er mulig så får dere hela summen tilbake.

Påmelding: via e-post till sofie@aktivut.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.06.2015 00:00 Stiklestad - Trondheim
{stash:category_url_title}group-walks{/stash:category_url_title}