PILEGRIMSLEDEN OG PEER GYNT VED GÅLÅVATNET

40 km 3 Tage 9-11 august 2019
Ringebu Stavkyrkje

Ringebu Stavkyrkje

Mehr
Ringebu Prestegard

Ringebu Prestegard

Mehr
Pilgrimcenter Dale-Gudbrand

Pilgrimcenter Dale-Gudbrand

Mehr
Sør-Fron kirke

Sør-Fron kirke

Mehr
Sygard Grytting -

Sygard Grytting -

Sygard Grytting er en gammel storgård som i dag drives som småhotell. Rike gravfunn fra 300–tallet og mange gravhauger fra vikingtida vitner om tidlig bosetting og mektige slekter i dette området. Dagens eier Stig Grytting er 16. generasjons eier av gården etter en odelsak i i 1534. Den tyder på at gården har tilhørt samme slekt fra 1300-tallet og trolig lengre.
Foruten hotelldriften har gården et middelalderloft som blir benyttet som herberge for pilegrimer på vei nordover mot Nidaros, i dag så vel som i senmiddelalderen (ca. 1300 til 1500). Loftet er fredet og stammer fra før svartedauden, med ombygging fra 1780. Loftet har 18 sengeplasser og er innredet med gammelt innbo. Gjestene bruker egen sovepose eller lakenpose sammen med herbergets saueskinnfeller. Loftet har to oppvarmede bad på svalgangen med dusj/wc.
Frokost og middag mulig 1.7-11.8 Til middag kan du kan enten nyte stedets treretters og vertens omvisning eller bestille pilegrimssuppe. Det er lurt å bestille på forhånd.
En nyrestaurert bygning, "Fantstugu", fungerer som hjelpebygning til middelalderherberget. Her er det selvstellskjøkken, losji for inntil 4 personer, særlig vår og høst når det er kaldt og ellers ved lukkede arrangement. Der er også bad med dusj/wc og badstue som kan brukes som tørkerom. .
Utenom hovedsesongen i juli er det lurt å ta kontakt før ankomst, slik at det er folk til å ta imot.
Dette overnattingsstedet er akkreditert og anbefalt av Nasjonalt Pilegrimssenter. Det har møtt samme krav og holder samme standard som overnattingsstedene langs Camino de Santiago og Via Francigena.
Sygard Grytting var kåra til norske folks reisefavoritt, «Folkets Reiselivspris 2019»

Mehr
Øvre Skar

Øvre Skar

Øvre Skar tilbyr overnatting for pilegrimer. Selvhushold. Prisen er 100.- pr seng. Bruk sovepose.

Mehr
Peer Gynt-gården

Peer Gynt-gården

Mehr